Koninklijke onderscheiding voor J.B. Hulstein

Goes, 24 december 2020 – Burgemeester Margo Mulder reikte donderdag 24 december om 10.30 uur in de Geerteskerk in Kloetinge een koninklijke onderscheiding uit aan de heer J.B. Hulstein. Meneer is geboren op 29 februari 1952 en woont in Goes. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn enorme inspanning voor (verbetering van) de gehandicaptenzorg in Zeeland en de vele bestuursfuncties die hij heeft bekleedt.

Gehandicaptenzorg

Eén van de vele dingen die meneer Hulstein heeft gedaan, is in de jaren 90 het project ‘Deliberate Diversity’ van de Scottish Health Service en de aanbevelingen naar Nederland brengen. Op grond daarvan maakte hij zich sterk voor de verbetering van zorg aan mensen met een beperking, in het bijzonder voor de enorme diversiteit aan doelgroepen onder de generalistische noemer. Ook ontstond in 1998 mede op zijn initiatief een nieuwe zorginstelling voor mensen met een beperking in Zeeland, de stichting Het Gors – Mensgerichte ondersteuning in Goes. Daarnaast realiseerde hij een samenwerking voor medische zorg aan mensen met een verstandelijke beperking.

Samen met zorgaanbieders wist hij gespecialiseerde Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG’s) in te huren waaruit in 2012 de specifieke AVG-poli ontstond in Goes. Deze gespecialiseerde instelling was hiermee de eerste in Zeeland. Gelijktijdig zette hij zich in om de zorg voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) te verbeteren.

Meneer Hulstein is momenteel nog voorzitter van de Protestantse Kerk Kloetinge en vrijwilliger bij Stichting Lentekind in Middelburg.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden