Herdenking watersnoodramp Johanneskerk Kruiningen op 1 februari 2021 digitaal te volgen

Kruiningen, 12 januari 2021 – Op maandag 1 februari 2021 worden de slachtoffers herdacht die omkwamen bij de watersnoodramp in 1953. In verband met de geldende coronamaatregelen vindt de herdenkingsbijeenkomst dit jaar zonder publiek plaats. De herdenking wordt uitgezonden vanuit de Johanneskerk in Kruiningen en is vanaf 19:00 uur te volgen via www.kerkomroep.nl.

De herdenking omvat een ooggetuigenverslag, een toespraak van burgemeester José van Egmond en enkele leerlingen van de basisscholen zullen de namen noemen van de 77 Reimerswaalse slachtoffers. Ook zullen er enkele muzikale stukken worden gespeeld.
Eerder op de dag zal het college van burgemeester en wethouders van Reimerswaal namens de gemeente bij het monument een krans plaatsen.
Vanaf 12:00 uur is het voor eenieder mogelijk het monument bij de Johanneskerk te bezoeken en eventueel bloemen te leggen.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden