WINTER GAMES voor jongeren in Goes

De Goese jeugd hoeft zich niet te vervelen in de voorjaarsvakantie! Op dinsdag 16 en woensdag 17 februari organiseert Jongerenwerk Goes speciale Winter Games. Deze Winter Games bestaan uit diverse clinics en vinden plaats van 12:00 tot 15:00 uur op Sportpark ’t Schenge. Jongeren kunnen onder andere kiezen voor een clinic basketbal, Archery Tag, 7tegen7 voetballen, bootcamp door verschillende organisaties of een voetbalclinic door Skills en Control. Naast de jeugd werken er nog meer partijen samen om de Winter Games tot stand te laten komen. Zo werken de buurtsportcoaches samen met CIOS stagiaires en Citytrainers.

De Winter Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, jongeren te motiveren om in beweging te komen. Tijdens de coronacrisis krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én kan. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de wintermaanden door kunnen komen.

De Winter Games worden ondersteund door de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland. Jongeren tussen de 12 en 17 jaar kunnen zich per clinic aanmelden voor de Winter Games via l.lockefeer@smwo.nl, de activiteiten zijn gratis. Er kunnen maximaal 20 deelnemers per clinic aanmelden, vol=vol. Uiteraard worden de benodigde maatregelen rondom het coronavirus gehanteerd. Voor meer informatie over de activiteiten, volg de Instagrampagina @jongerenwerkgoes of kijk op www.smwo.nl/dienstverlening/jeugd-en-jongeren.

Wat is het jongerenwerk?

Jongerenwerk Goes is onderdeel van Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO). SMWO levert verschillende diensten op het gebied van sport en bewegen. In samenwerking met de gemeente Goes, het CIOS, sportverenigingen, het onderwijs en verzorgingscentra worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Het doel hierbij is om mensen (weer) in beweging te krijgen, te verbinden en te inspireren om in hun eigen sportieve kracht te komen staan!

Breedtesport is elke vorm van sport en spel die niet tot topsport worden gerekend. Het is laagdrempelig en zeer divers. Zo kunt u denken aan het organiseren van naschoolse activiteiten, het ondersteunen van verenigingen, het organiseren van evenementen voor jong en oud, het geven van een advies op maat en begeleiding bij het maken van een sportkeuze, sportkennismakingsactiviteiten, valpreventie voor ouderen en nog veel meer.

Foto: Skills & Control

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden