#FEELGOES! tijd voor een positief sneeuwbaleffect

Zondag 7 februari lag er voor het eerst een dik pak sneeuw. Even was er hetzelfde vrolijke gevoel als bij de eerste lentedag. Iedereen naar buiten. Mensen die energie kregen van nieuwe activiteiten en positieve ervaringen. Social media gevuld met mooie plaatjes. Wij noemen dat #FeelGoes en dàt gevoel willen we graag helpen vasthouden! De lockdown duurt namelijk nog wel even. Dat is zwaar. Gelukkig zijn er lichtpuntjes en kunnen er ook dingen wèl.  We hebben daarom het initiatief genomen tot speciale #FeelGoes activiteiten. Een positieve bijdrage om elkaar de winter -én de lockdown- door te helpen. “Wij focussen als gemeente op de mogelijkheden die er ondanks alle geldende regels zijn en organiseren samen met Stichting Goes Marketing en SMWO acties met een hoog ‘#FeelGoes gehalte’ voor jong en oud.  We merken namelijk dat iedereen behoefte heeft aan dingen waar je blij van wordt. Dat helpt ons allemaal om alles vol te kunnen houden. Positiviteit maakt het leed zeker niet minder, maar de zwaarte hopelijk wel wat lichter. Dat is nodig”. Aldus burgemeester Margo Mulder.

Een greep uit de activiteiten om jong en oud een goed gevoel te geven: kleine lichtpuntjes in moeilijke tijden:

Wintergames
SMWO organiseert op 16 en 17 februari  in en om sportpark ’t Schenge de wintergames voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Vanwege de coronarichtlijnen is inschrijven van tevoren noodzakelijk, zie instagram @jongerenwerkgoes.of www.smwo.nl/dienstverlening/jeugd-en-jongeren.

Clubbin’ Zeeland
Eerder genoten er zo’n 6.000 jongeren van het Clubbin’Zeeland event, dat we voor oud en nieuw  organiseerden. Een succesvolle online stream voor jongeren van 16 t/m 24 jaar.  Nu de lock down langer duurt, hebben we besloten de stream nogmaals uit te zenden. Dit gebeurt weer via de app WOOV a.s. zaterdagavond 13 februari vanaf 21.00 uur.  Daarnaast hebben we nieuwe dj-sets opgenomen. Er komt een ‘Clubbin’ 2.0 urban take over’ op zaterdag 20 februari en de ‘Clubbin’3.0 we’re@the house’ op zaterdag 27 februari. Beiden vanaf 21.00 uur te zien, ook via WOOV.  Drie zaterdagavonden met een muziekstream speciaal voor jongeren dus.

Online pubquiz
Stichting Goes Marketing organiseert op zaterdag 20 februari een online pubquiz. Via social media van Goes is Goes zijn vanaf 11 februari deelnamebewijzen te winnen.

Stadswandelingen ‘to go’
Op 27 en 28 februari komen er verschillende wandelroutes langs to go -afhaalpunten. Door de binnenstad, naar Wolphaartsdijk en een route voor kinderen. Inschrijven kan vanaf volgende week via goesisgoes.nl. Houd de social media in de gaten.  

Aandacht voor elkaar
Alle inwoners vanaf 80 jaar en ouder en de bewoners van de verzorgingstehuizen ontvangen deze maand post van de burgemeester. Daarnaast kan iedereen die zelf iemand in het zonnetje wil zetten, een foto met een #FeelGoes boodschap insturen die groot wordt afgebeeld op het Tiendenplein. Zie Facebook gemeente Goes.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden