WIM ADEMT RHYTHM & BLUES

Programmamaker Wim Velderman presenteert vanavond, zondag 21 maart, zijn 400ste ‘Black & Blues’. Een wekelijkse radioshow die geheel in het teken staat van Rhythm & Blues met veel nieuwe releases en achtergronden over events en artiesten.

Als kind werd Wim gefascineerd door de radio, een machtig medium wat steeds meer invloed kreeg in zijn leven. In zijn puberjaren werd Wim radio-, en festivalpresentator. Regelmatig was Wim te vinden in het Walhalla van de Nederlandse nationale radio; Hilversum.

In 2003 werd Wim gevraagd om voor een Twentse omroep een proefuitzending te maken. De proef smaakte duidelijk naar meer want al snel werd het programma voorzien van een format en de nodige vormgeving. Niets stond Wim nog in de weg om een wekelijks magazine te maken met zijn geliefde Rhythm & Blues. Al snel bleken meer omroepen geïnteresseerd in het programma. In 2021 zenden welgeteld 23 lokale-, en streekomroepen het programma wekelijks uit. In Zeeland was Black & Blues voor het eerst te horen op de voormalige lokale omroep Radio Reimerswaal. Kort na oprichting van Streekomroep de Bevelanden meldde Wim zich met de vraag het programma over te nemen. In eerste instantie op vrijdagavond, na de FM-realisatie op zondagavond.

Dat het programma gretig aftrek vindt blijkt wel uit de reacties die zelfs van ver over de Nederlandse grens komen. ‘Leuk is’, zo vertelt Wim, ‘het contact met veel Amerikaanse en Canadese artiesten die direct na opnames hun nieuwe werk opsturen. Dat geeft wekelijks vele verrassingen qua originaliteit, muziekstijl en informatie’. Wim mengt zich graag onder ‘zijn’ artiesten. Eén van zijn eerste interviews was met Harry Muskee, bekend van de legendarische Nederlandse Bluesband Cuby & The Blizzards.

Naast zijn werk als radiopresentator is Wim actief als recensent voor bluesmagazine.nl en PlatoMania.

Black & Blues, aflevering 400 is zondag 21 maart vanaf 21.00 uur te beluisteren op 105 SOB FM, Streekomroep de Bevelanden.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden