TINY FOREST DOOR LEERLINGEN AURIS DE KRING

Leerlingen van basisschool Auris De Kring uit Goes hebben woensdagmorgen samen met IVN Natuureducatie vlakbij hun school een tiny forest aangelegd. De jonge boompjes zijn aan de Tiendendreef geplant.

Vanwege de geldende coronamaatregelen vond de plantdag in klein comité plaats. Buurtbewoners en André van der Reest, wethouder Landschap & Natuur, konden daardoor helaas niet bij het aanplanten aanwezig zijn. Laatstgenoemde nam ’s middags nadat de boompjes geplant waren een kijkje bij het tiny forest. ‘Als gemeente vinden we het belangrijk dat we genoeg groene plekken in onze gemeente hebben en dat zoveel mogelijk leerlingen op speelse wijze de natuur ontdekken. Met de aanleg van dit minibosje maken we dat mogelijk’’, aldus wethouder Van der Reest.

Minibosje

Het tiny forest bij de Tiendendreef is het vierde minibosje dat in Goes is aangelegd. Bij de Holtkampschool in de Goese Polder, de Kohnstammschool in Goes-Oost en bij De Wingerd in Mannee staan sinds eind 2019 al jonge boompjes. Leerlingen onderhouden de bosjes samen met omwonenden.

Foto: gemeente Goes

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden