GROTE KERK VEERE, PODIUM ’T BEEST, DE SPOT EN ZEEUWS MUSEUM PARTICIPEREN IN LANDELIJKE TESTPILOT MET PUBLIEK EN OPENEN DE DEUREN!

Naar een concert van Danny Vera, Spinvis, Lucky Fonz III en Blaudzun, of naar een expositie? Het kan binnenkort weer in Zeeland. De Grote Kerk Veere, Podium ’t Beest, Poppodium De Spot en Zeeuws Museum openen in de maand april tijdelijk de deuren voor publiek op basis van een negatieve corona-test.

Het kabinet werkt continu aan de beheersing van het coronavirus en aan mogelijkheden voor een slimme en veilige heropening van de samenleving. De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF), Nationale Monumentenorganisatie, de Museumvereniging en het kabinet kondigen dinsdag 6 april aan van start te gaan met een testpilot bij culturele instellingen in heel Nederland, zo ook in Zeeland.

Testen voor toegang
Na al meer dan 100 dagen de deuren te hebben gesloten, kunnen de cultuurinstellingen niet wachten om weer even open te zijn voor hun kerntaak: een cultureel programma bieden voor de samenleving. Bij de test-activiteiten krijgen bezoekers toegang op vertoon van een negatieve test. De pilotfase moet uitwijzen hoe bereidwillig het publiek is, en wat logistiek haalbaar is voor alle organisaties om een veilige beleving van cultuur in de toekomst mogelijk te maken. Het gaat bij de concerten alsnog om een zittend concert waarbij alle veiligheids- en hygiëne-eisen gelden zoals de 1,5 meter afstand tussen de bezoekers. In de Grote Kerk Veere kunnen bezoekers binnen hun tijdslot vrij rondlopen.

Om toegang te krijgen tot de activiteiten uit de pilots is het noodzakelijk dat elke bezoeker zich binnen 40 uur voor aanvang laat testen. In Zeeland is deze testlocatie in Geersdijk. De afspraak hiervoor moet worden ingepland via de website www.testenvoortoegang.nl. Voor de activiteiten in deze pilots worden alleen testresultaten geaccepteerd die zijn ingepland via Testen voor Toegang. Een testuitslag van de reguliere GGD-teststraat of een zelftest zijn dus niet voldoende.

Programma van de Zeeuwse locaties

Grote Kerk Veere
De Grote Kerk Veere is veel meer dan alleen een kerk: ze laat oude verhalen tot leven komen door toepassing van de nieuwste technieken en interactieve belevenissen. Tijdens de testpilot is zowel de
permanente Experience als de tijdelijke expositie van Folkert de Jong met zijn installatie Ex Voto te bezoeken. Boek nu een tijdslot van 1,5 uur voor onderstaande dagen.
Vr 9 april: tussen 11.00 – 17.00 uur
Za 10 april: tussen 11.00 – 17.00 uur
Zo 11 april: tussen 11.00 – 17.00 uur
Er zijn 100 tickets beschikbaar per tijdslot. Ticketverkoop is nu gestart.
Meer info via: www.grotekerkveere.nl

Podium ’t Beest, Goes
Do 22 april: Wordt binnenkort bekend gemaakt
Vr 23 april: Nancy Kleurenblind en de zingende roadie
Za 24 april: Lucky Fonz III
Max. 66 personen per concert. Ticketverkoop start do 8 april, 10:00 uur. Meer info via: www.tbeest.nl

Poppodium De Spot, Middelburg
Do 22 april: Danny Vera
Vr 23 april: Spinvis
Za 24 april: Blaudzun
Max. 50 personen per concert. Ticketverkoop start do 8 april, 10:00 uur. Meer info via: www.despotmiddelburg.nl

Zeeuws Museum, Vlissingen
Het Zeeuws Museum opent ook haar deuren van 19 t/m 25 april tijdens de Nationale Museumweek. Voor deze pilot is besloten dat alleen houders van een museumkaart het museum kunnen bezoeken. Zij hebben de keuze uit drie dagen binnen een week.
Aanmelden kan alleen via www.museum.nl

Ticketverkoop Tickets voor de betaalde evenementen (m.u.v. Zeeus Museum) kunnen worden gekocht via de websites van de organisatoren. De tijdsloten voor Grote Kerk Veere staan al open, en de concerten van Podium ’t Beest en De Spot gaan donderdag 8 april om 10:00 uur in de verkoop.

Meer informatie over het beleid rondom de pilotfase is te vinden via www.testenvoortoegang.nl.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden