Afscheid overweg Van Hertumweg

Decennia was de spoorwegovergang Van Hertumweg die Goes-Zuid scheidde van het centrum en Goes-West een veilige oversteek voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Adembenemend keken velen met open mond als daar weer een locomotief met rijtuigen van de Stoomtrein Goes-Borsele rangeerde voor een nieuwe rit met toeristen door de Zak van Zuid-Beveland. Of de goederentreinen die voorbij denderden, onderweg van of naar het Sloegebied. En niet in de laatste plaats de treinen van de NS zelf; van Hondekop tot de meest moderne Intercity.
De laatste jaren was de overweg, vooral in de spits en mede door de toename van het verkeer, meer en meer een bron van ergernis. Als de bomen dicht waren liep het al snel vol aan beide kanten van het spoor.

Na jaren van debatteren, wikken en wegen, werd besloten om de overweg te verruilen voor een spoorwegonderdoorgang. De plannen werden deel van het verbeterproject van de gemeente Goes: Goes Beter Bereikbaar.
De spooronderdoorgang is na ruim een jaar zo goed als gereed. Vanaf maandag 6 april is het niet meer ‘over het spoor’ maar er onderdoor. Klokslag 05.00 uur wordt de onderdoorgang in gebruik genomen.

Na jaren trouwe dienst werd vrijdagavond om 19.00 uur de overweg die de Van Hertumweg verbond met de M.A. de Ruijterlaan voorgoed afgesloten. De laatste twee auto’s in beeld gevangen door fotograaf Hans Colijn en toen werden de hekken geplaatst.

Foto: Hans Colijn

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden