Gert de Vos, Managing Director MBS, te gast in ‘Lagaay gaat Kippen Witten’

PCR is Polymerase Kettingreactie, oftewel het opdelen van DNA materiaal door het denaturaliseren en vermenigvuldigen van het materiaal. De toepassing is voor veel doeleinden en onderzoeken inzetbaar zoals forensische en medische onderzoeken.

In Goes is het bedrijf MBS gehuisvest (Molecular Biology Systems). Zij bouwen apparatuur wat DNA-materiaal volgens het PCR-principe behandeld. Onlangs maakten zij bekend dat hun apparatuur uitermate geschikt is voor de COVID-19 tests. Eerder was sprake van een tekortkoming van het aantal tests in Nederland. Met de NextGenPCR kan razendsnel (8 minuten) gekeken worden of iemand al dan niet besmet is met het coronavirus. Dit betekent analyse van 22.860 testdelen per 24 uur.

Woensdagmiddag is Managing Director Gert de Vos telefonisch te gast in ‘Lagaay gaat Kippen Witten’ op 105 SOB FM, Streekomroep de Bevelanden.
Jaap Lagaay, presentator, praat met Gert de Vos over de NextGenPCR, wat inzet hiervan kan betekenen in de herkenning van het coronavirus en de belangstelling voor het apparaat uit de Verenigde Staten en Australië.

‘Lagaay gaat Kippen Witten’ is woensdag en vrijdag te beluisteren op dé streekomroep voor Noord-, en Zuid-Beveland vanaf 16.00 uur.
SOB FM luister je via FM 105,0 MHz of wereldwijd via www.sobfm.nl

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print