Marijke uit Krabbendijke is 55 jaar

‘Marijke uit Krabbendijke’, het is één van de vele aanstekelijke liedjes uit het brede repertoire van zanger en entertainer Ronnie Tober. Het liedje stamt uit 1965 wat maakt dat de Marijke van Ronnie inmiddels 55 jaar is. Aan kracht heeft ze nog niet ingeboet. Op menig feestje of tijdens optredens van Ronnie wordt ze nog luidkeels meegezongen.

Ronnie Tober werd 75 jaar geleden geboren in Bussum maar verhuisde op driejarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Zijn jeugd bracht hij door in Albany, de hoofdstad van de staat New York, waar ook zijn muzikale carrière begon. Zijn zangkwaliteiten vielen op wat hem optredens opleverde voor zowel John F. Kennedy als Robert Nixon, beiden voormalig president van de VS.

Begin jaren 60 is Ronnie op visite bij familie in Nederland die een afspraak regelden voor hem met Willem Duys. Willem vroeg hem op te treden in zijn televisieprogramma ‘Voor de vuist weg’. Het bleek het begin van een zeer succesvolle carrière in het land waar zijn roots lagen.

Woensdagmiddag is Ronnie Tober vanaf 16.00 uur te gast op 105 SOB FM, Streekomroep de Bevelanden. In het programma ‘Lagaay gaat Kippen Witten’, belt Jaap met Ronnie. Marijke uit Krabbendijke zal zeker deel uitmaken van het gesprek.

‘Lagaay gaat Kippen Witten’ luister je op de Bevelanden via FM 105,0 MHz en wereldwijd via sobfm.nl

Reageren kan via telefoonnummer 06-12537682 of mail studio@sobfm.nl

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print