Zeeuwse troubadour overleden

‘s-Heerenhoek, 11 juli 2020 – Zaterdag is in zijn woonplaats ‘s-Heerenhoek op 74-jarige leeftijd troubadour Engel Reinhoudt overleden. Reinhoudt, geboren in Wolphaartsdijk, was al enige tijd ziek en verbleef de laatste maanden in het ziekenhuis. Reinhoudt was alom in Zeeland bekend om zijn liedjes die in dialect geschreven en gezongen werden. ‘Een bolus bie de koffie’ is een Reinhoudt-klassieker.

Engel Reinhoudt zette zich ook in voor het Zeeuws cultuurgoed. In 2019 ontving hij de Goessche Diep Fondsprijs welke uitgereikt wordt door de Zeeuwse afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zijn inzet uitte zich ook door zijn betrokkenheid bij het cultuurpodium ’t Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk.

Naast liedjes schreef Engel Reinhoudt verhalen en gedichten en vertaalde hij kinderboeken zoals Nijntje naar het Zeeuws.

De uitvaart van Engel Reijnhoudt vindt vrijdag 17 juli plaats.

Foto: Hans Colijn

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print