Taakstraf voor mishandeling agenten

Middelburg, 15 juli 2020 – De rechtbank in Middelburg heeft vandaag een 23-jarige inwoner van ‘s-Gravenpolder veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur, een gevangenisstraf van 16 dagen (waarvan 7 dagen voorwaardelijk) en het betalen van een schadevergoeding van enkele honderden euro’s.

De man was zaterdag 4 juli op een geparkeerde auto gereden op de Kloetingseweg in Goes. Het voorval vond omstreeks 22.00 uur plaats. Bewoners van de Kloetingseweg schrokken van de klap en gingen de straat op om te zien wat er gebeurd was. Toen de man probeerde weg te komen met zijn auto en de sfeer grimmiger werd alarmeerden zij de politie. Twee agenten troffen de man dronken aan. Toen zij hem wilde aanhouden en mee wilden nemen voor een ademanalysetest werd hij agressief en ging op de vuist met de agenten.

De agenten raakten in de schermutseling gewond. Eén van de agenten liep een gebroken neus op, de ander een hersenschudding. Beiden konden hun dienst niet meer afmaken. Zij hebben aangifte gedaan tegen de man en zijn door andere collega’s vervangen.

Doordat snelrecht toegepast is moest de 23-jarige man vandaag voor de rechter verschijnen. Deze achtte alle aan hem ten last gelegde feiten bewezen.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden