De vrouw achter de burgemeester

Goes, 27 augustus 2020 – In een reeks portretten gaat Streekomroep de Bevelanden kennis maken met de persoon achter het ambt burgemeester. Bevelandse burgemeesters. Woensdag 2 september is mevrouw José van Egmond te gast in de radiostudio van Streekomroep de Bevelanden, 105 SOB FM.

Mevrouw van Egmond werd in september 2017 beëdigd als burgemeester van de gemeente Reimerswaal. Daarvoor was zij 7 jaar wethouder in de gemeente Pijnacker-Nootdorp waar zij een uitgebreide portefeuille beheerde; onderwijs, jeugdhulp en kinderopvang maar ook grondbedrijf en economie en glastuinbouw. Een functie met ruime diversiteit. Daarnaast was zij in die hoedanigheid ook locoburgemeester. Met haar aanstelling was mevrouw van Egmond de eerste vrouw die het burgemeesterschap in de gemeente Reimerswaal heeft aanvaard en was zij ook de eerste voor wat betreft de Bevelandse gemeenten. Op de Bevelanden zijn de vrouwen in de meerderheid. Ook Goes en Noord-Beveland hebben een burgermoeder in plaats van een burgervader.

Mevrouw van Egmond staat als burgemeester nu bijna drie jaar aan het roer in Reimerswaal. Evenals haar collega’s worstelt ook zij met beleid-, en koersverandering door corona. Daarnaast kent Reimerswaal uitdagingen als het gaat om een oplossing voor de Zanddijk tussen Kruiningen en Yerseke waar meerdere partijen bij betrokken zijn zoals provincie, bewoners en omwonenden en het op orde brengen van het gemeentelijke huishoudboekje. Maar Reimerswaal is bovenal een parel in het Zeeuwse; de ‘gateway’ naar de provincie en wereldwijd gekend om haar schelpdiercultuur.

In deze reeks portretten maken we kennis met de persoon achter het ambt. Wat zijn de hobby’s, lievelingseten, muzieksmaak, vakantieoord? Een nadere kennismaking met de burgemeester van de gemeente Reimerswaal, José van Egmond.

Mevrouw José van Egmond is woensdagmiddag, 2 september, als studiogast aanwezig in het programma ‘Lagaay gaat Kippen Witten’ op 105 SOB FM. Presentator Jaap Lagaay en technicus Marcel Jalink gaan met haar in gesprek over alledaagse dingen.

‘Lagaay gaat Kippen Witten’, woensdag-, en vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur op Streekomroep de Bevelanden. Luister op de Bevelanden via FM 105,0 MHz of wereldwijd via www.sobfm.nl

Reageren in de uitzending kan telefonisch via 06 12537682 of via mail studio@sobfm.nl

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print