SGB schrapt Halloween en start met mosselritten

Goes, 09 september 2020 – Aangepaste activiteiten bij Stoomtrein Goes-Borsele.

Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) heeft het programma voor het naseizoen onder handen genomen. De geplande Kinder-doe-dagen in de herfstvakantie (bouwen met Lego in de trein) zijn uit de agenda geschrapt. Ook de populaire Halloweenexpress moest eraan geloven; deze griezeltrein verdween eveneens van het programma. Deze activiteiten kunnen niet worden aangepast aan de 1,5 meter-regels die momenteel gelden.

Er verdwijnen niet alleen activiteiten, er komt ook iets nieuws terug: de SGB start met ‘mosselritten’. In eerste instantie zullen deze avondritten plaatsvinden op de zaterdagen 19 en 26 september, maar bij voldoende belangstelling kunnen de ritten in oktober worden voortgezet.

De mosselritten vertrekken eind van de middag van Goes naar Hoedekenskerke, waar in restaurant ‘De Buffer’ een mosselmaaltijd zal worden geserveerd, of een alternatief voor degenen die geen fan zijn van mosselen. Uiteraard brengt de stoomtrein iedereen ook weer terug naar Goes.

De verkoop voor de mosselritten is inmiddels gestart en verloopt online via www.destoomtrein.nl

Coronaproof rijden

De SGB startte begin juli pas met het rijseizoen, nadat de werkwijze en inrichting ‘coronaproof’ werden gemaakt. De vereiste 1,5 meter tussen verschillende huishoudens wordt in de stoomtreinen gewaarborgd door elk huishouden een eigen privécoupé te laten boeken. Ook tijdens de mosselritten wordt dit principe aangehouden. In het restaurant gelden de coronaregels die gebruikelijk zijn in de horeca.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden