100-jarige krijgt bezoek van burgemeester Goes

Goes, 07 november 2020 – Een feestelijk moment voor mevrouw Metta Mol-Vos. Zij mocht vandaag persoonlijk felicitaties in ontvangst nemen van burgemeester Margo Mulder van Goes vanwege haar 100ste verjaardag.

Vandaag is het exact 100 jaar geleden dat mevrouw Mol-Vos het levenslicht zag.

Haar beide ouders, afkomstig uit het Brabantse Veen, vertrokken daags na hun huwelijk naar Lisse, omdat er in de bollenstreek veel werkgelegenheid was.  Metta was de jongste van 5 kinderen, waarvan er twee jong zijn gestorven.

Na het doorlopen van de MULO werkte Metta eerst bij een boekdrukker. In de oorlog ging zij aan de slag op het gemeentehuis van Lisse. Toen haar zus Marie trouwde nam Metta de zorg voor haar moeder op zich, omdat men verwachtte dat zij niet zo lang meer te leven had. Dit duurde echter nog 25 jaar.

Na het overlijden van haar moeder heeft Metta nog kortdurend gewerkt in het verzorgingshuis Rustoord in Lisse, maar spoedig daarna vertrok zij naar Yerseke. Daar trok zij in bij “opoe de Koeyer” om voor haar in haar oude dag te zorgen. Dit heeft Metta 12 jaar mogen doen tot het overlijden van mevrouw de Koeyer.

Niet lang daarna trad Metta op 62-jarige leeftijd in het huwelijk met haar overbuurman Ko Mol. Gedurende vijfentwintig jaar mochten zij samen zijn. Na het overlijden van haar man in 2008 heeft Metta nog een aantal jaren in Yerseke gewoond. Op 93-jarige leeftijd verhuisde zij in 2013 naar het verzorgingshuis Rehoboth in Goes, waar zij tot op de dag van vandaag verblijft.

Gezien haar leeftijd mag Metta zich nog verheugen in een betrekkelijke goede gezondheid. Na 50 jaar Lisse en 50 jaar Zeeland mag Metta met verwondering terugzien op een gezegend, dienstbaar leven. Het heeft haar nooit aan iets ontbroken en bij wat alles wat zij deed mocht zij steeds ervaren ‘Hij schenkt mij hulp, Hij redt mij keer op keer’ (Psalm 116: 1).

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden