GFT-scheiden scholen Reimerswaal

Kruiningen 18 november 2020 – De gemeente Reimerswaal en het Milieu-, en Educatie Centrum de Bevelanden, kortweg MEC de Bevelanden, willen kinderen bewust maken van afval scheiden voor een beter milieu. 7 basisscholen in Reimerswaal doen mee aan de gft-inzameling via de gemeente. Gft staat voor groente-, fruit- en tuinafval en etensresten. Deze scholen, krijgen een gft-container en gf-bakjes voor in de klaslokalen, de aula en de lerarenkamer. In ruil daarvoor geven de scholen gelegenheid voor een gastdocent via MEC de Bevelanden, om uitleg te geven.

De gastlessen zijn gestart op maandag 9 november. De scholen kunnen kiezen uit verschillende gastlessen.

Op maandag 23 november doet wethouder Maarten Both mee met een gastles “Afval scheiden wordt een feestje’ met leerlingen van groep 5 van de Zevensprong uit Krabbendijke om op hun school gft te scheiden. De wethouder woont de les bij van 10.30 tot 11.30 uur. De groep bestaat uit 25 leerlingen.

Lespakketten

“Pieter de Pier” voor groepen 1 t/m 3; de leerlingen maken kennis met “Pieter de Pier”, een regenworm die alleen plantaardig materiaal eet. Ander materiaal vindt hij niet lekker. Aan de hand van een spel ontdekken de kinderen samen met Pieter wat er in de gft-container moet en wat niet.

“Afval scheiden wordt een feestje” voor groepen 4 t/m 8; de leerlingen leren dat afval een belangrijke grondstof is voor nieuwe producten. Aan de hand van verschillende materialen zien de leerlingen welke producten er gemaakt worden van afval. Ze sluiten af met een quiz.

‘Als je kinderen op jonge leeftijd vertrouwd maakt met verschillende soorten van afvalscheiding, hopen we dat ze het zich eigen gaan maken en dat het gewoon wordt om te doen. Het gaat echt om een stukje bewustwording’.

Scholen die zich nog niet hebben aangemeld voor een gastles en het aanschaffen van een gft container kunnen dat nog steeds doen door een mail te sturen naar: info@zrd.nl

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden