Aanbestedingsronde mislukt: bedrijven durven verduurzaming gemeentezwembad Den Inkel niet aan

KRUININGEN – Het lukt de gemeente Reimerswaal niet om een aannemer te vinden, die zwembad Den Inkel in Kruiningen wil verduurzamen. Vier bedrijven zijn benaderd voor onder meer het plaatsen van warmtepompen en zonnepanelen. Maar de aanbestedingsronde is mislukt, moet wethouder Kees Verburg toegeven. De gemeente hoopt dat de nieuw te zoeken uitbater wél zal slagen Den Inkel energieneutraal te maken.

door: Han Verbeem

Daarvoor trekt het college van B&W in totaal 100.000 extra uit, exclusief btw, aldus Verburg. De gemeente Reimerswaal hoopt nog vóór de zomer een exploitant gevonden te hebben, die bereid is Den Inkel op bedrijfsmatige basis te runnen. Nu is het beheer van het gemeentelijk zwembad nog in handen van vrijwilligers. “De overdracht van de exploitatie is in november”, zegt de wethouder.

Grillige markt

De opdracht voor de verduurzaming is mislukt vanwege de tekorten aan kundige vakmensen en door de oplopende kosten voor grondstoffen en materialen. “Het is een grillige markt”, benadrukt de wethouder. “Twee aannemers hebben afgezegd omdat ze het niet aandurven, de overige twee hebben helemaal niets meer van zich laten horen”, merkt Verburg op.

Vertrouwen

Het Reimerswaalse college van B&W heeft er echter vertrouwen in, dat het de toekomstige uitbater wél zal lukken om zelf het gebouw te verduurzamen. De bedrijven die voor de exploitatie in de race zijn, maken deel uit van landelijk opererende bedrijven die door hun schaalgrootte beter in staat zijn om de verbouwing uit te voeren, zo verwacht Verburg. “Ik heb er het volste vertrouwen in.”

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden