Anne-Maartje is eerste stadscomponist van Goes: ‘Iedereen kan muziek maken’

GOES – Anne-Maartje Lemereis is de komende twee jaar stadscomponist van Goes. Het is voor het eerst dat de Hanzenstad een stadscomponist heeft. Wat ze gaat doen? “Zo veel mogelijk muziek delen. Maar ik wil vooral horen wat Goes wil, waar behoefte aan is.”

De benoeming van de stadscomponist Goes is een initiatief van de gemeente, de Muziekschool Zeeland en de cantor van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes, Rutger Valentijn Mauritz. Zij sluiten aan bij een initiatief van de stichting Dutch Composers Now. Deze club heeft inmiddels in vier Noord-Brabantse steden een stadscomponist kunnen plaatsen. Goes is de eerste stad die buiten Noord-Brabant aanhaakt.

Stichting In De Knop

Anne-Maartje Lemereis (33) begon als kleuter al met het componeren van liedjes. Ze studeerde piano en compositie en is momenteel als docent ook verbonden aan het conservatorium in Utrecht. Daarnaast heeft ze tal van muzikale projecten op haar naam staan, waaronder Stichting In De Knop. Ze geeft daarin compositieles aan kinderen vanaf vier jaar. “Iedereen kan z’n eigen muziek bedenken en maken”, zegt ze. “Echt! En hoe jonger je daarmee begint, hoe vanzelfsprekender het de rest van je leven blijft.”

Foto boven: Anne-Maartje Lemereis stadscomponist van Goes (© Streekomroep de Bevelanden)

Luister hieronder naar de reportage die Peter van den Assem maakte naar aanleiding van een gesprek met Anne-Maartje Lemereis.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden