Bas Melis nieuwe gemeentesecretaris Noord-Beveland

WISSENKERKE – Bas Melis is de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Noord-Beveland Het college van B&W heeft hem dinsdag benoemd, zo laten de burgemeester en wethouders weten. Melis volgt Dies Sinke op, die al langere tijd ziek is en niet terugkeert. Tijdens diens ziekte trad Bas Melis al op als waarnemer.

door:Han Verbeem

Bas Melis is ruim twintig jaar in dienst bij de gemeente Noord-Beveland. Voorheen was hij afdelingshoofd en sinds 2010 adjunct-secretaris. “Dit maakt dat de heer Melis de gemeentelijke organisatie, maar ook de ambtelijke en politieke cultuur uitstekend kent”, zo laat burgemeester Loes Meeuwisse weten.

Meest wenselijke optie

“In de afgelopen jaren heeft Melis in de rol van afdelingshoofd, en in de laatste anderhalf jaar ook als waarnemend gemeentesecretaris, laten zien hierin op de juiste wijze en naar tevredenheid van alle partijen te opereren. Noord-Beveland heeft bij de vrijgekomen functie van algemeen directeur annex gemeentesecretaris niet gekozen voor een open sollicitatieronde met meerdere kandidaten. Gezien de ervaring en achtergrond van Melis is zijn benoeming tot gemeentesecretaris “de meest wenselijke optie”, aldus het college. 

Foto: Bas Melis is per 15 februari de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van Noord-Beveland.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden