Basisschoolkinderen in Kloetinge leren skaten tijdens clinic

KLOETINGE – De pizzapunt, springen over een verhoging en vooral het evenwicht bewaren. Kinderen van groep drie van basisschool IKC in Kloetinge leerden het maandagochtend allemaal tijdens de skateclinic. Deze clinic werd gehouden omdat de sport steeds populairder wordt.

Tijdens de coronapandemie zijn steeds meer mensen gaan skaten en ook kinderen zijn te zien op de wieltjes. Om dit zo veilig mogelijk te doen organiseert Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) een skateclinic om de basisschoolkinderen een verkeerslesje te geven.

‘Door deze clinic hebben kinderen weer een reden om naar buiten te gaan’

“We beginnen stap voor stap met de veiligheid”, vertelt docent van de skateclinic Ayla Paulie. Eerst de beschermers. We moeten dat goede voorbeeld meegeven voor het geval dat ze vallen. Dat de kinderen niet met verwondingen thuiskomen. En natuurlijk stap voor stap: hoe val je en hoe rem je? Het is ook heel belangrijk om de kinderen in beweging te krijgen en door deze clinic hebben kinderen weer een reden om naar buiten te gaan met de skates.”

Wethouder Verkeer en Vervoer Cees Pille kwam ook een kijkje nemen op het schoolplein. Hij vindt het erg goed dat de kinderen deze veiligheidslessen krijgen. Helemaal omdat het nu lekkerder weer wordt en er meer kinderen buitenspelen. “Het is heel belangrijk dat de kinderen kunnen remmen en vallen. En ook dat ze tijdens het skaten letten op het verkeer. Het is goed voor de gezondheid, maar het moet ook veilig gebeuren.”

Spannend en vooral leuk

Als eerste mochten kinderen uit groep drie meedoen aan de clinic en daarna kregen andere groepen ook nog les. Deze klas was in ieder geval erg enthousiast. “Vooral voor deze leeftijd hebben ze het heel goed gedaan”, aldus Paulie. “Ik vind vooral de trucjes erg leuk. Thuis skate ik ook altijd op de skatebaan”, vertelt Chelsea uit groep 3. Tygo stond maandag voor het eerst op rolschaatsen en dat ging meteen goed. “Het was wel spannend, maar ook heel leuk.”

Dit is een bericht van Omroep Zeeland

Foto: © Omroep Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden