Bedrijf beboet om rode diesel bij controleactie Olzendepolder in Yerseke

YERSEKE – Bij een gecoördineerde  controle op bedrijventerrein Olzendepolder in Yerseke heeft de douane donderdag verboden rode diesel aangetroffen. De ondernemer is een boete is opgelegd, meldt de gemeente Reimerswaal. De gemeente en brandweer constateerden verder een aantal overtredingen wat betreft brandveiligheid. Ook heeft de Arbeidsinspectie onregelmatigheden vastgesteld die aanleiding geven tot vervolgonderzoek.

door: Han Verbeem

Deze controle is uitgevoerd door de gemeente Reimerswaal, politie, Belastingdienst, Douane, Nederlandse Arbeidsinspectie, Waterschap Scheldestromen en Veiligheidsregio Zeeland. Daarbij is gelet op het naleven van de regels ten aanzien van bestemmingsplan, brandveiligheid, milieu, vergunningen, belastingen en arbeidsvoorschriften.

Ondermijning

Doel van de controle was het tegengaan van ondermijnende en illegale activiteiten, aldus een gemeentewoordvoerder. Op het bedrijventerrein zijn ruim twintig bedrijfspanden bezocht en is gecontroleerd of ze aan de geldende wet- en regelgeving voldoen.

Afgelegen

Door de afgelegen ligging en de vaak goede toegangswegen lenen bedrijventerreinen zich voor zaken die het daglicht niet verdragen. “Denk aan illegale handel, autodiefstal, witwassen, hennepteelt en meer. Door de samenwerking van verschillende diensten ontstaat eenvollediger beeld van wat zich op een bedrijventerrein afspeelt en kan de overheid slagvaardiger optreden.”
De integrale controle moet bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid op bedrijventerreinen en ondermijning tegengaan. “De aanpak van ondermijnende criminaliteit is een geprioriteerd thema vanuit het integrale veiligheidsbeleid van de gemeente Reimerswaal. De gemeente focust zich hierbij op onder meer op bedrijventerreinen, jachthavens en het buitengebied.”

Geslaagd

Burgemeester José van Egmond kijkt terug op een geslaagde controle: “Reimerswaal staat voor een gezond en veilig ondernemersklimaat. Ondermijnende activiteiten tasten de leefbaarheid en veiligheid aan en zorgen voor overlast. Met dit soort controles zoals in Yerseke krijgen we hier samen met overheidspartners grip op en kan ondermijning doeltreffend worden aangepakt.  Door actief te controleren en misstanden consequent aan te pakken, dragen we bij aan een veilig bedrijventerrein waar het goed ondernemen is. Ik bedank alle partners voor hun inzet.”

Foto Pixabay

Ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen en daarom doet de gemeente een oproep aan inwoners: “Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan bij uw gemeente, uw wijkagent (via politie.nl) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 -7000. Bel 112 als iedere seconde telt.”

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden