Bibliotheek Goes klaar voor de toekomst in nieuw gebouw: ‘Mensen willen weer lid worden’

GOES – Burgemeester Margo Mulder heeft zaterdag met het kindercollege officieel het nieuwe gebouw geopend van de bibliotheek Goes. Na 33 jaar op een verdieping aan de rand van de stad, is de bieb nu te vinden op het snijvlak van Kolveniershof en Bleekveld, pal in het centrum, in een gebouw waar je voor je plezier naar binnen loopt.

Ook bibliotheken moeten met de tijd mee. Vandaag de dag is een bibliotheek meer dan alleen een ruimte met honderden meters kasten, waar alleen maar boeken geleend kunnen worden. De bieb anno nu is vooral ook een ontmoetingsplek, een ruimte waar je naar binnen loopt voor een kop koffie en een gesprek, een plaats waar je je ook prettig voelt als je (nog) niet zo goed kunt lezen.

Koopzondagen

De afgelopen maanden heeft de verhuizing van de Oostwal naar de Kolveniershof plaatsgevonden en op 1 september is de nieuwe bibliotheek in gebruik genomen. “Er komen hier al veel mensen die zeggen: Ik kwam nooit meer in de bibliotheek, maar ik wil nu weer lid worden”, zegt directeur Jannie van Vugt. Zij wil de functie van het gebouw als ontmoetingsplek verder versterken door op de koopzondagen speciale themamiddagen te organiseren. “Wij vragen verder aan de mensen in Goes om ons te helpen deze ruimte goed te kunnen benutten. Wij hebben weliswaar wat bedacht, maar het is úw bibliotheek. Dus kom vooral met ideeën hoe de ruimte verder gebruikt zou kunnen worden.”

Luister hier naar de reportage van de opening van de nieuwe bibliotheek in Goes

Kijk hier naar de videoclip van de opening met Woodworks de Band, burgemeester Margo Mulder en het Kindercollege van Goes

Foto’s en video: Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden