Bijna acht ton voor Wemeldinge: mogelijk chill-popup op strandje

WEMELDINGE – De dorpsvernieuwing in Wemeldinge kost de gemeente Kapelle al met al 785.000 euro. Tachtig procent daarvan zou via subsidies gefinancierd kunnen worden, verwacht burgemeester Naterop. Mét ruimte voor verfrissende plannen, zoals een chillbox van en voor jongeren op het strand.

door: Han Verbeem

De Kapelse raad heeft dinsdag het Materplan Kapelle vastgesteld, dat in samenspraak met ondernemers én bewoners is samengesteld. Vlak vóór de zomer is het eindresultaat gepresenteerd. Daarmee weet Naterop de gemeenteraad te overtuigen en krijgt unanieme steun voor het tienjarenplan.

Strandje

Gedurende de zomer heeft burgemeester Naterop nog gesproken met jongeren over de aanpak en het voorkomen van van overlast. Nog op de middag van de raadsvergadering heeft Naterop “een heel prettig gesprek” gehad met een 21-jarige student om een popup te starten op het strandje. Het zou om een horecacabine gaan met Mediterrane muziek en parasolletjes. De burgemeester wil er nog niet teveel over kwijt maar noemt het “een mooi initiatief” met “minder luidruchtige muziek.”

Meepraten

Jaarlijks kunnen de betrokken organisaties en inwoners meepraten over de investeringen en maatregelen. Van toerisme tot woningbouw, van leefbaarheid tot economische groei. Zo ontstaat “een goede balans van belangen.”

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden