Bluesfestival Kwadendamme krijgt cultuurprijs

KWADENDAMME – Het Bluesfestival Kwadendamme heeft zaterdag de Zeeland Refinery Cultuurprijs gekregen. Eén van de organisatoren van het eerste uur, Peter Kempe, kreeg de prijs uit handen van de Borselse wethouder van Cultuur, Marga van de Plasse.

Dat gebeurde in dorpshuis De Burcht in Kwadendamme. Kempe speelde daar zelf vanwege het nieuwe festival Cultuur uit de Zak, dat dit jaar voor het eerst in de gemeente Borsele wordt gehouden.

Twaalfhonderd bezoekers

Het festival in Kwadendamme bestaat al bijna dertig jaar. De organisatie van het bluesfestival in Ovezande hield het voor gezien en dat was voor Peter Kempe en een aantal gelijkgestemden reden om iets te gaan doen: “Geen bluesfestival in in de Zak, dat kon natuurlijk niet.” En zo begonnen ze met een handje vol bands, veel goede wil en een paar kratten bier. “Er waren toen zo’n honderdvijftig bezoekers,” zegt Kempe. Inmiddels er komen ieder jaar zo’n twaalfhonderd mensen uit binnen- en buitenland op het festival af.

Tent

Die kunnen ter plaatse ook letterlijk hun tentje opzetten. Het festival speelt zich af in een tent van 55 bij 15 meter en een buitenpodium. De jury van de cultuurprijs vindt het festival bijzonder omdat het ook een podium biedt aan beginnende muzikanten.

Luister hier naar de reactie van Peter Kempe op het ontvangen van de Zeeland Refinery Cultuurprijs

foto: Wethouder Marga van de Plasse reikt de Zeeland Refinery Cultuurprijs voor het Bluesfestival Kwadendamme uit aan een van de organisatoren, Peter Kempe.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden