Borsele en Goes helpen huurders energie besparen

HEINKENSZAND/GOES – De gemeenten Borsele en Goes werken samen om de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW) tot een succes te maken. Huurders kunnen een bedrag van 80 euro tegemoet zien, als ze energiebesparende producten bestellen via duurzaambouwloket.nl

Vanaf 1 augustus zijn via die website allerlei zaken beschikbaar die bijdragen aan het besparen van energie. Bijvoorbeeld led-lampen en tochtstrippen. Het is ook mogelijk om die 80 euro als cash-back aan te vragen wanneer energiebesparende spullen lokaal zijn gekocht.

Wat past bij eigen situatie

Goes en Borsele denken dat dat de meest gerichte aanpak is, omdat mensen zo kunnen kiezen voor wat bij hun situatie past. De actie, die loopt tot einde van dit jaar sluit aan bij een zelfde regeling die eerder ook voor huizenbezitters gold. In Goes is een bedrag van 665.000 euro beschikbaar voor de regeling, in Borsele gaat het om een bedrag van 280.000 euro. De aanvraag en de verspreiding van de energiebesparende producten worden gedaan door Duurzaam Bouwloket.

Luister hieronder naar het gesprek dat Peter van den Assem hierover had met de Goese wethouder Joan Veldhuizen

foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden