Borsele: meer cameratoezicht tijdens oud en nieuw

HEINKENSZAND – De gemeente Borsele zal tijdens oudejaarsavond en -nacht gebruik maken van cameratoezicht. Dat gebeurt op het Plein in Borssele, waar vorig jaar ook al cameratoezicht was. Daarnaast heeft de gemeente toestemming gekregen om voor oud en nieuw camera’s te installeren in Heinkenszand. Die komen bij scholen en bij de Rietkraag aan de Kraaijendijk.

Verder is de bezetting van het aantal handhavers uitgebreid. Naast de politie zet de gemeente extra boa’s in. Zoals in alle Nederlandse gemeenten geldt ook in Borsele een algeheel vuurwerkverbod. De gemeente wil de liefhebbers van carbidschieten wel enigszins tegemoet komen. Op oudejaarsdag is carbidschieten voor het donker toegestaan, zolang daar een schriftelijke toestemming van de gemeente voor is afgegeven. Hetzelfde geldt voor vreugdevuren. Die mogen alleen ontstoken worden met schriftelijke toestemming van de gemeente.

Op overtredingen staan forse boetes. De gemeente Borsele heeft een ‘menukaart’ samengesteld waar de overtredingen en de bijbehorende boetes op terug te vinden zijn.

Luister hier naar het interview met burgemeester Gerben Dijksterhuis over de regels tijdens oud en nieuw en hoor ook wat er zoal op de ‘menukaart’ staat.

foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden