Borsele op zoek naar nieuwe kinderburgemeester

HEINKENSZAND – De gemeente Borsele is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. De termijn van de huidige kinderburgemeester, Kris Rottier, zit er bijna op. Vanaf 1 januari is hij weer gewoon burger.

 

Kris wist vorig jaar de jury in de finale te overtuigen en mocht zich dit jaar de eerste kinderburgemeester van Borsele noemen. De bedoeling is dat de kinderburgemeester de gemeente vertelt wat kinderen belangrijk vinden en uitlegt hoe de gemeente meer voor kinderen kan doen. Daarnaast legt de kinderburgemeester natuurlijk de nodige bezoeken af.

 

Herdenking

Kris heeft naar eigen zeggen een zeer gevarieerd jaar achter de rug. Zo maakte hij een filmpje voor gezond leven en was hij present bij onder meer de opening van het zwemseizoen en de opening van de tijdelijke brandweerpost in Heinkenszand. Hij woonde verder de 4 mei herdenking bij en in oktober de herdenking van de landing van de Schotten bij Baarland. Een dag mee met de politie noemt Kris als een van de hoogtepunten van het jaar.

 

Aanmelden

Kinderburgemeester ben je voor een jaar en daarom is de gemeente nu op zoek naar een jongen of meisje die de taak van Kris wil overnemen. Alle kinderen tussen 10 en 12 jaar in de gemeente Borsele kunnen zich aanmelden om de nieuwe kinderburgemeester te worden. Dat kan met een brief, een e-mailbericht of een filmpje. Insturen kan tot 6 december aanstaande. Kijk voor meer informatie daarover op www.borsele.nl/kinderburgemeester In week 49 maakt de jury bekend welke drie kandidaten een presentatie mogen geven op vrijdag 17 december. De jury bepaalt vervolgens wie de nieuwe kinderburgemeester van Borsele wordt. Hij/zij wordt dan tijdens de raadsvergadering van januari beëdigd.

 

Foto: Kinderburgemeester Kris Rottier samen met wethouder Kees Weststrate tijdens de herdenking in Baarland vorige maand. (foto Streekomroep De Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden