Borsele tikt Middelburg op de vingers: ‘Onze inwoners mogen niet de dupe worden van verkeerstoename Waterpark Veerse Meer’

HEINKENSZAND – De gemeente Middelburg moet snel met een goed plan komen voor de verkeersproblemen die zullen ontstaan door het nog aan te leggen Waterpark Veerse Meer. Het kan niet zo zijn dat Middelburg de lusten heeft van het recreatiepark, om vervolgens de lasten af te wenden op naburige dorpen.

De gemeenteraad van Borsele is donderdagavond unaniem akkoord gegaan met een motie om Middelburg hierover op de vingers te tikken. In het Waterpark Veerse Meer, dat wordt aangelegd bij Arnemuiden, zullen bijna negenhonderd recreatiewoningen gebouwd worden.

Fors

Naastgelegen dorpen van andere gemeenten, zoals Lewedorp (gemeente Borsele) en Wolphaartsdijk (gemeente Goes) zullen daardoor te  maken krijgen met een forse verkeerstoename. Inwoners van die dorpen maken zich daar zorgen over. Dus zal Middelburg nu echt een oplossing moeten gaan bedenken, vindt de Borselse raad.

Wel meedenken niet meebetalen

De motie werd donderdagavond tijdens de raadsvergadering voorgelezen door Peter van ’t Westeinde (CDA). Hij zei dat de inwoners van Borsele niet de dupe mogen worden van de verkeersproblematiek die door een toename van het recreatieve verkeer bij Waterpark Veerse Meer zal ontstaan. Hij voegde daaraantoe dat Borsele best wil meedenken over oplossingen, maar niet gaat meebetalen.

De motie van de gemeenteraad van Borsele volgt op een brief van de gemeente Goes, waarin Middelburg is gemaand om eerst met een plan voor de verkeersproblematiek te komen voordat er gebouwd gaat worden.

Foto: Ontwerp van het Waterpark Veerse Meer (foto Driestar)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden