Brand Adrz: ‘medewerkers en patiënten maken het goed’

GOES – Het gaat goed met de Adrz-medewerkers die gisteren achttien patiënten in veiligheid brachten bij de brand op de afdeling Heelkamer. Drie zorgmedewerkers van het ziekenhuis moesten ter controle langs bij de eerste hulp omdat zij rook hadden ingeademd. Volgens woordvoerder Ilona Wielemaker maken zij het goed. “Geëvacueerde patiënten en het personeel hebben een rustige nacht gehad.”

De brand veroorzaakte vlammen en flinke rookontwikkeling. Door snel handelen van de medewerkers kon erger worden voorkomen. De geëvacueerde patiënten zijn overgebracht naar de dagafdeling.
 
De brand heeft flinke schade veroorzaakt op de afdeling Heelkunde. In deze vleugel van het ziekenhuis liggen vooral patiënten die voor een dag in het ziekenhuis verblijven voor bijvoorbeeld een knieoperatie.

Planning operaties

De brand ontstond gisteren rond 18.30 uur. De achttien patiënten op de afdeling zijn door de medewerkers in veiligheid gebracht. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.
 
Door de rook- en rookschade kan de afdeling tijdelijk niet worden gebruikt en dat veroorzaakt problemen in de planning van operaties. Dat moet eerst worden opgeknapt. “We zijn gisteren direct gestart om te kijken wat het betekent voor vandaag,” aldus Wielemaker. Volgens de woordvoerder gaat het zeker nog twee dagen duren voor de afdeling weer gebruikt kan worden.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland.
Foto: © Omroep Zeeland
 
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden