Brandweer Heinkenszand betrekt tijdelijk onderkomen

HEINKENSZAND – De kinderburgemeester van Borsele, Kris Rottier, mocht zaterdagmorgen de nieuwe, tijdelijke kazerne van de brandweer in Heinkenszand openen. De brandweerwagen rukte vanmorgen voor het laatst uit vanaf de Stenevate en staat de komende twee jaar aan de Dorpsstraat.

Splinternieuw

Het gaat echt om een tijdelijk onderkomen op het terrein van de gemeentelijke werkplaats aan de Dorpsstraat. Als alles volgens planning verloopt, wordt in 2023 een splinternieuwe brandweerkazerne in gebruik genomen. Die komt op de hoek van de Guldenroedestraat en de Hoefbladstraat in Heinkenszand.

Bezwaren

De brandweer was 26 jaar gehuisvest aan de Stenevate, naast het gemeentehuis, op de plek waar ook het voormalige politiebureau staat. De kazerne en het politiebureau maken plaats voor een nieuwe vestiging van Lidl. Nu de meeste bezwaren tegen de komst van die supermarkt zo’n beetje van tafel zijn, kan de brandweer het nieuwe, tijdelijke onderkomen betrekken.

Foto’s: Hans Colijn (Streekomroep de Bevelanden)

Luister hier naar interviews met commandant Ko van der Maas en burgemeester Gerben Dijksterhuis van Borsele over de opening van de tijdelijke kazerne.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden