Brandweer Rilland houdt open dag met hulpdiensten

RILLAND – Het brandweerkorps van Rilland houdt vandaag, zaterdag, een open dag bij hun kazerne aan de Valckenisseweg in Rilland. Diverse hulpdiensten zijn aanwezig.

De open dag wordt gehouden sinds 11.00 uur vanmorgen. Bij de nieuwe brandweerkazerne staan diverse brandweervoertuigen en -eenheden hun werk te presenteren. Ondere andere is het duikteam vanuit Goes aanwezig en de hoogwerker van Vlissingen staat volledig uit. Daarnaast is er een crashtender vanuit Woensdrecht aanwezig. Diverse hulpverleningsorganisaties zijn aanwezig. Daarbij kunt u denken aan het Rode Kruis en het brandwondencentrum. Ook wordt er geld ingezameld voor hulpverleners die lijden aan Post Traumatische Stress Stoornis ( PTSS).

Voor de kinderen zijn er diverse mogelijkheden om met het werk van de hulpverleners in aanraking te komen. Zo kunnen kinderen onder andere met een brandweerslang spuiten en mogen kinderen eventueel zelfs in een ambulance liggen. Daarnaast is er ook een springkussen. Ook voor de hongerige maag is gezorgd met een frietkraam. De brandweer zal om 15.00 uur nog een demonstratie geven voor de ingang van de kazerne.

Foto: © HV Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden