Buitenexpositie ‘Maria Magdalena’ geopend in Goes

GOES – Demissionair wethouder Cees Pille opende donderdag aan het einde van de middag de buitenexpositie ‘Maria Magdalena’ in de kerktuin van de Grote of Maria Magdalenakerk tegenover Historisch Museum de Bevelanden. De expositie is één van de onderdelen van het themajaar Goes – Europa.

Naast de buitenexpositie is er voor geinteresseerden gelegenheid om de parallelle kleine expositie te bekijken in het museumDeze gaat over objecten gerelateerd aan de buitenexpositie Maria Magdalena in GoesOok is daar een presentatie over het ontstaan van de Maria Magdalenaparochie met toelichting door Caspar Mulders. De buitenexpositie is te zien t/m 24 juli 2022. De expositie in het museum is te zien t/m 17 september 2022. 

Maria Magdalena en Europa

De twee exposities zijn gewijd aan het de Bijbelse figuur Maria Magdalena, die ook wel de ‘apostel der apostelen’ genoemd wordt. Zij zag als eerste het lege graf en verkondigde aan de apostelen/discipelen de verrijzenis/opstanding van Jezus van Nazareth. Met Pasen wordt dit herdacht. Volgens de legende zette Maria Magdalena rond het jaar 33 vanuit het MiddenOosten voet aan land in Frankrijk. Haar komst naar Europa heeft veel sporen nagelaten. Goes is daar een mooi voorbeeld van. Goes heeft maar liefst twee Maria Magdalenakerken en een Magdalenastraat. Maria Magdalena is de schutspatrones van de stad Goes. Tijdens het GoesEuropajaar zijn er in het Gemeentearchief Goes, in Historisch Museum De Bevelanden, in de R.K. Maria Magdalenakerk en in de stad zijn nog allerlei sporen te vinden. Het project gaat op zoek naar deze sporen, met een mix van exposities, concerten, films, lezing, routes/rondleidingen en kinderactiviteiten, met het hoogtepunt op 22 juli, de naamdag van Maria Magdalena.

Foto’s: Cees Pille opent buitenexpositie Maria Magdalena (boven), overzicht buitenexpositie in kerktuin Grote of Maria Magdalenakerk (onder) © Streekomroep de Bevelanden (Hans Colijn)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden