Buitenexpositie ‘Verlaten plekken in Europa’

GOES – De Goese fotograaf André Joosse bezoekt al sinds 2004 alle uithoeken van Europa om verlaten plekken te fotograferen. In de expositie, die gratis is te bezoeken, zijn 120 foto’s te zien van verlaten plekken in achttien Europese landen.

De wel heel bijzondere tentoonstelling ‘Verlaten plekken in Europa’ wordt vrijdag 15 juli om 13.30 uur geopend door burgemeester Margo Mulder en wethouder Martijn Vermeulen. De expositie met foto’s van André Joosse is te zien in het weiland van de voormalige boerderij op Klein Frankrijk aan de Westerstraat in Goes.

Urban Exploring Europa

Het zoeken en vervolgens fotograferen / filmen van verlaten plekken, ook wel bekend als Urban Exploring (UrbEx), is een passie van André. Zijn foto’s belichten ons continent en de geschiedenis van Europa vanuit een totaal ander perspectief.

De meest in het oog springende serie foto’s is misschien wel die van de vervreemdende zone rond de kerncentrale van Tsjernobyl in Oekraïne waar sinds de ramp in 1986 niemand meer woont en waar de natuur dus vrij spel heeft. De gebouwen zijn overwoekerd en de stad is bijna niet meer te herkennen.

De expositie is t/m 17 september van maandag t/m zaterdag gratis te bezoeken tussen 10.00 en 22.00 uur.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden