Buren schrikken van hoeveelheid vuurwerk Goes: ‘Wat een idioten’

GOES –¬†Bewoners van de Zonnebloemstraat zijn geschrokken dat er zoveel vuurwerk is gevonden in een appartement in hun straat. Donderdag maakte de politie bekend dat er vier november naast drugs en een vuurwapen, ook 173 kilo vuurwerk is aangetroffen in de woning.

Een medewerkster van de onderliggende huidsalon wist dat er wel wat ‘drugsdingetjes’ gebeurden, maar niet dat er ook nog zoveel vuurwerk lag. “Gelukkig is het nu in ieder geval weer veilig. Je moet er toch niet aan denken.”

Een aantal buurtbewoners heeft de inval op donderdag 4 november in het appartementje op de hoek van de Zonnebloemstraat en de Voorstraat gezien. Een arrestatieteam viel de woning binnen en trof daar vuurwerk aan, waaronder zware explosieven. Volgens de politie was de situatie levensgevaarlijk.

‘Eindelijk einde overlast’

Buren zijn blij dat er eindelijk iets is gedaan aan de overlast. De bewoners veroorzaakten volgens hen vooral ’s nachts veel overlast door ruzies. Dat er naast de drugs ook een vuurwapen en kilo’s vuurwerk is aangetroffen doet de wenkbrauwen fronsen. “We zijn dus eigenlijk goed weggekomen. Wat een idioten om zoiets in huis te halen.”

Volgens de politie was een klein vonkje genoeg geweest om explosies te veroorzaken. De twee bewoners zijn aangehouden en zitten nog vast. Het vuurwerk is door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd en vernietigd.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland

Foto: hoek Voorstad – Zonnebloemstraat in Goes (Omroep Zeeland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden