Burgemeester Mulder laat woning Zonnebloemstraat Goes sluiten

GOES – Burgemeester Mulder heeft donderdag 16 december een woning in de Zonnebloemstraat laten sluiten. Dit omdat de politie daar in november drugs, een vuurwapen en 173 kilo vuurwerk aantrof. Het pand is voor zes maanden gesloten.

 

De burgemeester kan op grond van artikel 13b Opiumwet een woning of ruimte waar drugs wordt gefabriceerd of verhandeld, sluiten. En hij of zij kan ook op basis van artikel 174a, lid 1 van de Gemeentewet, besluiten een woning te sluiten wanneer door gedragingen in het pand de openbare orde rond de woning wordt verstoord. 

 

Criminaliteit bestrijden

Het sluiten van het pand aan de Zonnebloemstraat is bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel en het verboden vuurwerkbezit te doorbreken en eventuele overlast voor de direct omwonenden weg te nemen. Burgemeester Mulder: ‘De wetenschap dat een pand deel uitmaakt of heeft gemaakt van het criminele circuit kan door omwonenden, gebruikers en bezoekers van het pand als bedreigend of onveilig worden ervaren. Door ingrijpen van de politie en de gemeente wordt het pand uit het criminele circuit gehaald. Bij vermoedens van dergelijke activiteiten is het belangrijk om melding te doen bij de politie (via 0900 – 8844) of Meld Misdaad Anoniem.’

 

Foto: Streekomroep de Bevelanden

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden