Burgemeester Naterop sluit drugspand in Wemeldinge

KAPELLE – Burgemeester Naterop heeft donderdag 23 december 2021 een drugspand gesloten aan de Prins Beatrixweg in Wemeldinge. Op 4 november 2021 is hier een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De gedwongen sluiting duurt vier maanden. De eigenaar is hierover geïnformeerd.

 

Handel van drugs is een groot gevaar voor de samenleving. Het tast de veiligheid en de gezondheid van inwoners aan. Ook leidt drugshandel en drugsgebruik tot overlast. Drugshandel wordt veelal aangestuurd door criminele organisaties en gaat vaak gepaard met geweld en andere criminele activiteiten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken.

De Opiumwet geeft de burgemeester daarom de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden door een drugspand te sluiten. Deze maatregel neemt de burgemeester, zodat klanten en dealers niet meer naar dit pand komen voor de handel in drugs. Herhaling moet worden voorkomen. Wie de overtreding in het pand heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij overigens niet van belang.

 

Veiligheid is niet alleen een taak van de gemeente. Burgemeester Fons Naterop roept inwoners dan ook op zelf aan de slag te gaan. Door elkaar aan te spreken op onwenselijke situaties, maar verdachte situaties ook te melden bij de politie (0900 – 88 44). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 70 70). Samen kunnen we de gemeente veilig houden.

 

Foto: Streekomroep de Bevelanden

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden