Burgers Goes kunnen meepraten over welzijn

GOES – Wat is welzijn? En wat als je niet goed in je vel zit? Wat biedt de gemeente dan aan ondersteuning? En wat vind je van die ondersteuning? Loop je ergens tegenaan? Of heb je op dat gebied nog ideeën waar de gemeente nog niet aan gedacht heeft?

De gemeente wil graag met de burgers in gesprek over het thema welzijn. Dat gebeurt via het platform Goes praat mee (www.goespraatmee.nl). Daarop staan verschillende thema’s waar inwoners en bedrijven hun mening of ideeën over kwijt kunnen. Het gaat dan vaak over hele concrete zaken, zoals de herinrichting van een straat of wijk, de proef met de stadswinkel of de toekomst van de kerkgebouwen.

Meedoen

Welzijn is in die zin een begrip dat veel abstracter is. “Maar toch willen we met mensen in gesprek”, zegt wethouder André van der Reest. “Met elkaar van gedachten wisselen over wat er nu van belang is om je goed te voelen in de gemeente Goes. Zodat mensen mee kunnen doen.”

Workshops

Meepraten over en ideeën aanleveren rond het thema Welzijn kan de komende twee maanden via goespraatmee.nl. Daarnaast wil de gemeente graag met burgers dieper ingaan op het thema aan de hand van workshops. Ook daar valt op Goes praat mee meer over te lezen. De eerste workshop is op dinsdag 21 juni op het stadskantoor.

Foto: Pixabay

Luister hieronder naar het interview dat Peter van den Assem hierover had met wethouder André van der Reest.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden