Burgers praatten mee over verkeersveiligheid Westhavendijk

GOES/WILHELMINADORP – In totaal hebben 257 mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om mee te praten over het verhogen van de verkeersveiligheid op de Westhavendijk. De gemeente gaat nu drie mogelijke maatregelen onderzoeken.

De weg ligt langs het kanaal tussen Goes en Wilhelminadorp. Tussen de weg en het water is alleen een smalle berm, waar je met een auto of een fiets zo overheen schiet.

Ribbels

Via een vragenformulier op de website www.goespraatmee.nl konden mensen aangeven welke maatregelen ze wel en welke ze niet goed vinden om het gevoel van veiligheid te vergroten. Daaruit blijkt nu dat er vooral draagvlak is voor het aanbrengen van zogenoemde ‘ribbelmarkering’, oftewel een geribbelde rand langs de weg die je voelt zodra je er overheen rijdt.

Botsen

Daarnaast voelen veel mensen wat voor beplanting van de berm. Ook voor een cursus ‘auto te water’ gaan de handen op elkaar. Minder enthousiasme is er voor het plaatsen van drempels. De optie om een vangrail tussen de weg en het water te plaatsen was al min of meer afgeschoten: los van de hoge kosten en het zicht vraagt het gemeentebestuur zich af of zo’n rail wel voldoende effectief is. Auto’s die er tegenaan botsen, kunnen op de andere rijhelft terecht komen.

Bebouwde kom

Wethouder Cees Pille gaf donderdag aan de drie mogelijkheden (ribbelmarkering, beplanting en cursus) te gaan onderzoeken. “Beplanting bijvoorbeeld is mooi, maar welke planten ga je dan neerzetten? En waar? Dat willen we eerst uitzoeken. Voor 10 december geven we er terugkoppeling over.” De wethouder gaf aan ook binnen de bebouwde kom van Wilhelminadorp te willen kijken naar herinrichting van de weg.

foto: Google Maps

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden