Campagne ‘Glas Apart’

BEVELANDEN – De Bevelandse gemeenten zijn samen met de overige 8 Zeeuwse gemeenten de campagne ‘Glas in de glasbak, ook na een zomerse dag’ gestart.

‘Glas in de glasbak, ook na een zomerse dag’ is een campagne over het belang van het scheiden van glas. Gebleken is dat nog steeds verpakkingsglas zoals parfumflesjes en kleine potjes uit het restafval wordt gehaald. Dat is zonde want het glas wordt gelijk met het andere restafval verbrand en kan dus niet gerecylced worden, terwijl glas oneindig veel keer hergebruikt kan worden.

Glas dat in de glasbak hoort

Het glas wat thuishoort in de glasbak zijn de ‘glasverpakkingen’ en ‘klein glas’. Onder glasverpakkingen worden flessen en potten verstaan waarin drank(en), eten, cosmetica en medicijnen hebben gezeten. Met ‘klein glas’ worden potjes bedoeld zoals die van babyvoeding maar ook deodorantrollers, kruidenpotjes en parfumflesjes. Door nieuwe technieken in het recycle-proces hoeft het aangeleverde glas niet schoon te zijn, er mogen restjes van de inhoud in het glas achterblijven, en mag het deksel erop blijven

Glas dat NIET in de glasbak hoort

Er zijn ook glassoorten die niet in de glasbak terecht mogen komen. Dit zijn gloeilampen, kristalglas, (stenen) kannen en kruiken, melkglas (ondoorzichtig wit van kleur), spaarlampen en TL-buizen, porselein, ovenschalen en ruiten en spiegels.

Meer informatie over glas en ander afval scheiden staat in de afvalwijzer.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden