CDA Borsele: ‘Ga met Goes in gesprek over hoteltoren’

HEINKENSZAND – Het CDA Borsele wil dat het eigen gemeentebestuur met buurgemeente Goes in gesprek gaat over de 55 meter hoge hoteltoren die Van der Valk wil bouwen aan de Anthony Fokkerstraat. De fractie stelde daar donderdagavond vragen over tijdens de raadsvergadering.

CDA-raadslid Niels Kampstra stelde vast dat nu al ‘de skyline van ’s-Heer Abtskerke zeer sterk aan het veranderen is’. Oorzaak: het nieuwe kantoor van Roompot in Goes-Zuid en een hoge zuil van de fastfoodrestaurants daarnaast. En dan zou er aan diezelfde zuidgrens van Goes, bijna aan de rand van de A58 ook nog eens een 55 meter hoge hoteltoren komen te staan.

Standpunt

Kampstra vroeg of Borsele daar met Goes over in gesprek is of gaat. Niet alleen over de hoteltoren die zich volgens hem lastig landschappelijk laat inpassen, maar ook over de lichthinder van het bestaande Goese bedrijventerrein De Poel en het nog aan te leggen bedrijvenpark Deltaweg. Ook dat laatste zal pal tegen de gemeentegrens met Borsele aan komen te liggen. Kampstra wilde graag weten of het Borselse gemeentebestuur er al een standpunt over ingenomen heeft.

Wintrackmasten

Dat hebben B en W van Borsele nog niet, zo liet burgemeester Gerben Dijksterhuis aansluitend weten. Hij voegde eraan toe: “We realiseren ons ook, hoewel het een iets andere zaak is, dat wij op onze grond wintrackmasten gezet hebben, rondom diezelfde grens van vijfenzestig meter en hoger.” Dijksterhuis doelde op de masten die recent dwars door de Zak van Zuid-Beveland zijn neergezet voor een nieuwe hoogspanningsverbinding. Hij liet ook weten dat Goes een bericht heeft gestuurd dat het plan rond het nieuwe hotel (en de toren) ter inzage ligt. “Wij zijn van plan een zogenoemd vooroverlegreactie in te dienen bij het college van B en W van de gemeente Goes. We zullen de door u genoemde aandachtspunten daarin gaan betrekken.”

Discussie

Voor de goede orde, die nieuwe hoteltoren staat er zomaar nog niet. Goes moet er sowieso het bestemmingsplan voor aanpassen. Het ontwerp voor het deels nieuwe Van der Valkhotel is het resultaat van jaren onderhandelen tussen het bedrijf en de gemeente. De Goese wethouder Joost de Goffau zei onlangs, tijdens de presentatie van het ontwerp: “Er zal zeker nog wel het een en ander aan discussie over plaats gaan vinden.” Belanghebbenden kunnen nog bezwaren indienen en ook de gemeenteraad van Goes moet er nog een besluit over nemen.

foto: impressie van het nieuwe hotel met de hoteltoren langs de A256 (© Gemeente Goes)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden