CDA Reimerswaal maant college tot snelle inhaalslag huisvesting asielzoekers

KRUININGEN – De Reimerswaalse CDA-voorman Olaf Buteijn wil dat de gemeente de afspraken nakomt over de huisvesting van asielzoekers. Er zou sprake zijn van een achterstand, aldus Buteijn, en de provincie heeft Reimerswaal al op de vingers getikt. Dat schrijft het raadslid aan het college van B&W. Het CDA wil dat het college snel afspraken maakt met woningcorporatie Beveland Wonen, het COA en de provincie om de achterstand in te halen.

door: Han Verbeem

Onlangs heeft de provincie het gemeentebestuur gemaand om snel de achterstand in te halen en een plan van aanpak op te stellen. Zou had Reimerswaal vóór 1 juli nog 18 asielzoekers met een verblijfsstatus moeten huisvesten, waaronder een gezin van elf leden. Buteijn verwijst in zijn brief naar een recent krantenbericht van de PZC, waarin de gemeente treuzelend gedrag wordt verweten. “Een vijftal jaren geleden presteerden we nog beter dan nodig was”, zo schrijft het CDA-raadslid. “En heden hebben we een grote achterstand.” Het CDA Reimerswaal betreurt dit en vraagt zich af of het college zich kan herkennen in de kwalificatie ’treuzelend’. Bovendien wil Buteijn duidelijkheid van het college over de gemaakte afspraken met de provincie Zeeland en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Ook Kapelle en Borsele

Het is de tweede keer dat de gemeente Reimerswaal op de vingers is getikt. In april heeft de provcinie al een waarschuwing gestuurd over de dreigende achterstand en sindsdien zou slechts één asielzoeker een woning toegewezen hebben gekregen. Reimerwaal is niet de enige gemeenten die achterloopt met de huisvestingsafspraken. Ook Kapelle, Borsele en Kapelle zijn door de provincie aangeschreven.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden