Constantijn Jansen op de Haar (39) nieuwe burgemeester van Kapelle

KAPELLE РDe gemeenteraad van Kapelle heeft donderdagavond Constantijn Jansen op de Haar (39) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Kapelle.  Jansen op de Haar is van PvdA-huize en is waterschapsbestuurder bij het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

door: Han Verbeem

Constantijn Jansen op de Haar volgt waarnemend burgemeester Fons Naterop op. Jansen op de Haar komt uit Utrecht, is gehuwd en heeft twee kinderen. Sinds 2015 is hij bestuurder bij het hoogheemraadschap en lid van de PvdA-fractie. Ook is hij voorzitter van het dagelijks bestuur van AQUON (gemeenschappelijk laboratorium van negen waterschappen).

Verbinder en netwerker

Constantijn Jansen op de Haar omschrijft zichzelf als een verbinder en een netwerker. Hij ziet kansen in het verder versterken van het dualisme en de diverse samenwerkingen binnen en buiten de gemeente Kapelle.

Gedreven

Op basis van de aanbevelingen doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht aan de Koning. De vertrouwenscommissie ziet in Constantijn Jansen op de Haar een échte burgemeester, gedreven en met een visie op het ambt. Zij omschrijven hem als een authentiek en charismatisch persoon, die overtuigd is in zijn keuze om burgemeester van de gemeente Kapelle te worden.

Audiofragment: Omroep Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden