De Bloesem is éindelijk af en bloeit in volle glorie: ‘Een mooie dag voor Kapelle’

KAPELLE – Na jaren van voorbereiding en een bouwperiode van anderhalf jaar was deze week eindelijk de oplevering van het nieuwe sportcentrum De Bloesem in Kapelle. Het multifunctionele centrum biedt ruimte aan een zwembad, sportzalen en een recreatieruimte. “Vanaf maandag 30 mei kan er gesport worden”, aldus wethouder Jon Herselman. En dat is een maand eerder dan gepland.
 
door: Han Verbeem
 
De oplevering is in besloten kring, zonder aanwezigheid van de media en grote groepen genodigden. “We hebben het low profile gedaan, op z’n Kapels”, merkt Herselman lachend op.  Uiteraard volgt nog een groot feest om de oplevering van De Bloesem te vieren, maar daarvoor moet Kapelle nog tot na de zomervakantie wachten: de officiële opening is gepland op zaterdag 17 september.

Duurzaam en energieneutraal

De lokale bewindsman is enorm trots op de nieuwe sportvoorziening, op dit moment de modernste van Zeeland en misschien wel van heel Nederland. Want het spiksplinternieuwe complex is duurzaam gebouwd en voorzien van geavanceerde techniek, op het gebied van klimaatvoorziening. Ook is De Bloesem nagenoeg energieneutraal, en dat scheelt de gemeente Kapelle tienduizenden euro’s aan stroomverbruik op jaarbasis. Al met al heeft de bouw ruim zestien miljoen euro gekost maar de investeringen verdienen zich uiteindelijk weer terug, over een afschrijvingsduur van veertig jaar.
 
Foto’s: gemeente Kapelle
Foto onder: wethouder Jon Herselman tekent de overdrachtsovereenkomst. Rechts op de foto Gert-Jan Vermeulen, directeur Bouwbedrijf Vaessen

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden