De Linden wint Textiel Race in de Bevelanden

’s-GRAVENPOLDER – Basisschool De Linden in ’s-Gravenpolder is de Bevelandse winnaar van de Textiel Race. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 zamelden in totaal 1786 kilo textiel in, repareerden het of zorgden ervoor dat het textiel gerecycled kon worden.

Doel van de Textiel Race is in ieder geval te voorkomen dat in onbruik geraakt textiel (kleding vooral) in de grijze container terecht komt. Er deden tien Bevelandse scholen mee aan de actie. De Borselse scholen deden het sowieso goed, met de Linden op de eerste plaats en De Schakel in Oudelande op de derde. ’t Honk in Kapelle legde beslag op de tweede plek.

Aantal leerlingen

Het draaide tijdens de Textiel Race om de ingezamelde kilo’s.’t Honk in Kapelle haalde 4.837 kilo op en De Schakel 1.501 kilo. Maar er werd ook meteen gekeken naar het aantal leerlingen dat beschikbaar was om die kilo’s op te halen. Zo maakten kleinere scholen ook een kans. Daarnaast werd gekeken naar de hoeveelheid reparatiewerk die de kinderen uitvoerden en naar de aandacht die ze met hun actie wisten te trekken op social  media. Uiteindelijk kwam De Linden als beste uit de bus. De leerlingen van groep 6,7,8 kregen donderdag uit handen van de Borselse wethouder Kees Weststrate en Pepijn Rademakers (namens Race Against Waste, organisator van de Textiel Race) de prijs uitgereikt. Ze gaan een dag naar De Uitvindfabriek in Breda.

foto: Pepijn Rademakers (links) en Kees Weststrate maken de uitslag van de Textiel Race bekend in basisschool De Linden in ’s-Gravenpolder (© Streekomroep De Bevelanden)

Luister hieronder naar het gesprek dat Peter van den Assem had met leerling Lotte van basisschool De Linden, organisator Pepijn Rademakers en wethouder Kees Weststrate.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden