De paden op de lanen in: NBB gaat de brievenbussen langs op Eindeloze Eiland

WISSENKERKE – Noord-Bevelands Belang (NBB) is er als de kippen bij. Onlangs gingen partijleden -compleet in canpagnekleding- de straten langs om hun partijbulletin huis-aan-huis te verspreiden. En daarmee zijn ze één van de eersten op de Bevelanden. Eigenlijk is het meer dan alleen een verkiezingsactie, merkt partijleider en lijsttrekker Yvonne Maas op, want dergelijke brievenbusacties heeft de partij wel vaker. “Dit is ons nieuwsbulletin waarin we de bewoners uitleggen wat we als NBB in de gemeenteraad”, zegt ze. Inmiddels is het infromatiebvlad toe aan de derde editie.

Zoals voor de meeste partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart, is het ook voor NBB even zoeken naar een goede manier om covid-proof campagne te voeren. Zo is het slechts beperkt mogelijk met inwoners te spreken. “Juist daarom zijn deze bulletins zo belangrijk om informatie te geven.”

Toptien NBB

Inmiddels is ook de kieslijst voor NBB vastgesteld. Naast lijsttrekker en beoogd wethouderskandidaat Yvonne Maas is de lijstvolgorde van de toptien van de lijst: Marcel Verwei, Kortene (2); Koen van de Klooster, Wissenkerke (3); Ellen van de Klooster-Dobbelaar; Wissenkerke (4); Rik Hartog, Wissenenkerke (5); Annelies ’t Hoen-Verschuren, Kamperland (6); Michel de Smit, Colijnsplaat (7); Sjard Smit, Kortgene (8); Ton Verheijden, Colijnsplaat (9); René van Geesbergen, Colijnsplaat (10). Lijstduwer is Arnold Oudshoorn uit Geersdijk op plaats 16.

Foto: Yvonne Maas (foto links) en Ellen van de Klooster-Dobbelaar op pad in Wissenkerke.
 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden