De provincie Zeeland eert Zeeuwen die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan. Vandaag staat de organisatie van Delta Ride for the Roses in het zonnetje.

Iedere dag van deze week wordt er door de provincie Zeeland een compliment uitgereikt aan Zeeuwen die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan of iets voor hun naasten hebben betekend. Vandaag gaat het tweede compliment naar de organisatie van Delta Ride for the Roses. Voorzitter van het overkoepelend bestuur, Henk Remijnsen, nam de oorkonde in ontvangst.

Blij en verrast was Henk Remijnsen toen hij het Zeeuwse compliment van gedeputeerde Jo-Annes de Bat overhandigd kreeg. “Sowieso hadden we dit niet verwacht. Vorig jaar hebben we wel iets georganiseerd, maar niet zoals we het voor ogen hadden.”

Plan B
“De Delta Individual Ride was plan B”, vertelt Remijnsen verder. Het is een redelijk succes geworden, maar niet in verhouding tot wat een eigenlijke Ride kan opbrengen. Dit kun je niet alleen organiseren. Dat het koepelbestuur, 250 vrijwilligers en twee besturende comit├ęs, samen zo’n 300 man, het compliment in ontvangst mogen nemen, is dus echt een grote verassing”.

De opbrengst was 130.000 euro en geeft de driehonderd vrijwilligers goede moed om met de Ride door te gaan. “Het feit dat toch veel mensen hebben deelgenomen of zich hadden ingeschreven is een teken dat het event leeft. Normaal gesproken levert het event richting de 200.000 euro op.”

Coronatijd
Gedeputeerde Jo-Annes de Bat is blij om het compliment te overhandigen aan Delta Ride for the Roses. “Ze hebben in coronatijd toch weer het goede doel gediend, met al die vrijwilligers die ze hebben. Zij gingen toch door, ondanks dat het een strijd kan zijn om in deze tijd geld op te halen. Daarom verdienen ook zij dit jaar een compliment vanuit de provincie.”

Dit is een bericht van Omroep Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden