Doorstroming verkeer Ronda Gosaplein in Goes moet beter

GOES – Het dagelijkse gemeentebestuur van Goes wil laten onderzoeken hoe de doorstroming van het verkeer bij het Ronda Gosaplein beter kan. De raad is gevraagd een bedrag van 150.000 euro voor het onderzoek beschikbaar te stellen.

Het Ronda Gosaplein in Goes-West is zeker in de spits een bottleneck. Dat heeft te maken met het ontwerp van het plein. Die situatie staat niet op zichzelf. Als de doorstroming op en naar het Ronda Gosaplein stagneert, heeft dat meteen effect op de doorstroming op het Tiendenplein – dat is de grotere rotonde bij bouwmarkt Gamma.

Twee fronten

Het onderzoek moet uit gaan wijzen hoe dat het beste is aan te pakken. De gemeente wil het op twee fronten laten uitvoeren. Allereerst wordt er vanuit verkeerskundig perspectief naar de situatie gekeken. “We kijken niet alleen naar de afwikkeling van het verkeer op het Ronda Gosaplein zelf”, zegt wethouder Cees Pille. “We bekijken dan het hele traject, dat loopt vanaf de Deltaweg tot en met de kruising Ringbaan West/Troelstralaan.”

Fietspad

De gemeente wil de zaak ook civieltechnisch laten onderzoeken. Er wordt dan gekeken naar de kabels en leidingen in het gebied. Daarnaast heeft de gemeenteraad drie maanden terug een motie aangenomen voor de aanleg van een fietspad aan de noordkant van de Ringbaan West. In het onderzoek wordt meteen de mogelijkheid bekeken of dat dat fietspad versneld aangelegd kan worden.

foto: Het Ronda Gosaplein in Goes-West (© Streekomroep De Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden