Drie goede doelen verrijkt dankzij inzet ideologische winkel ‘Deeltwee’

GOES – Stichting ‘Deeltwee’ opende in juni 2021 de deuren van hun winkel aan de Gasthuisstraat in Goes. Geen alledaagse kledingwinkel waar je terecht kunt voor de laatste modetrends. ‘Deeltwee’ handelt in kleding die een tweede deel verdienen (tweedehands) en die een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren aan de ideologie om goede doelen te steunen.

door: Marcel Steenbakker

Bij de opening van haar winkel medio 2021 liet Wouke Dorst weten dat met de opbrengst van haar winkel een aantal goede doelen, ANBI en CBF erkend, op haar steun mogen rekenen. Wouke verkoopt kleding die een deel twee verdienen; duurzaam en zonder winstoogmerk.

Goede doelen

De goede doelen die in de periode 2021 tot en met 2022 op de steun van Wouke en haar team konden rekenen waren International Justice Mission, Sheltersuit en Het Vergeten Kind. Deze doelen zetten zich in voor kinderen en daklozen; kinderen die gebukt gaan onder moderne slavernij en kinderarbeid uitvoeren (International Justice Mission), daklozen die voorzien kunnen worden van een slimme jas en slaapzak ineen (Sheltersuit) en kinderen die verwaarlossd zijn, op de vlucht en ongewild getraumatiseerd worden (Het Vergeten Kind).

Vertegenwoordigers van deze drie goede doelen namen vrijdag 20 januari ieder een cheque ter waarde van 20.000 euro in ontvangst. Eerder hadden zij ook al een tussentijds bedrag ontvangen. Dit was de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’.

Nieuwe doelen

Voor 2023 heeft het bestuur van de stichting en haar medewerkers twee nieuwe goede doelen aan boord gehaald; Schone Kleren Campagne en Kinderen van de Voedselbank. Ook Sheltersuit mag dit jaar deelnemen.

Foto’s: © Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden      

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden