Dronken Belg na achtervolging aangehouden

KRABBENDIJKE – Een automobilist die zaterdagavond rond 23.00 uur over de Oude Rijksweg bij Krabbendijke reed, meldde bij de politie dat er een medeweggebruiker heel erg aan het slingeren was. Omdat het vermoeden was dat de bestuurder van de Belgische auto onder invloed was, besloten surveillerende agenten ter plaatse te gaan.

Ze namen post in ter hoogte van Kruiningen en zagen de auto rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, maar voldeed daar niet aan. Vervolgens zetten de agenten hun zwaailampen aan, zodat het de bestuurder wellicht zou opvallen dat zij achter hem reden. Ook hier werd door de bestuurder niet op gereageerd. De agenten besloten de auto in te halen en een volgteken aan de automobilist te geven, maar ook dit had geen resultaat.

Bij Yerseke ging de auto de snelweg weer op. De bestuurder haalde andere auto’s in over de vluchtstrook en gedroeg zich erg gevaarlijk op de weg. Bij de afrit Kapelle-Zuid ging hij de A58 af. Onderaan de afrit konden de politiemannen de Belg aan de kant van de weg zetten.

De bestuurder kwam de auto uit en de agenten roken meteen een alcoholwalm om hem heen. De 30-jarige Belg moest een blaastest doen en hieruit bleek dat hij veel teveel gedronken had. Hij is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Die wees uit dat hij ruim drie keer teveel had gedronken om nog in een auto te mogen rijden. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Door de politie wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Foto: Streekomroep de Bevelanden

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden