Drukke dagen in het verschiet voor een goedheilig man

BEVELANDEN – Sinterklaas is veilig en wel aangekomen op de Bevelanden. Verdeeld over twee weekenden heeft de goede Sint en zijn gevolg zich laten zien in stad en dorp. Het aantal kinderen en ouders die de Sint onthaalden was zoals altijd overweldigend. Maar het echte werk gaat nu pas goed beginnen.

Even leek het allemaal heel fout af te lopen. Wie dagelijks het Sinterklaasjournaal op televisie volgde zag hoe het hele feest bijna in het water viel. Een zinkende pakjesboot en oh, oh …. gelukkig kon erger voorkomen worden. Van Colijnsplaat tot in Yerseke, van Goes tot in ‘s-Heerenhoek; je kan het zo gek niet verzinnen of het Pietenlegioen is overal en nergens voorbereidingen aan het treffen voor een heerlijk avondje.

Baas op leeftijd

Hij is een beste baas, die Sinterklaas. Gevraagd naar zijn leeftijd ziet menigeen hem altijd bedenkelijk kijken met gefronste wenkbrauwen. Het is misschien wel het best bewaarde geheim van het jaar maar toch vragen velen zich af: ‘Hoe oud is toch die beste baas?’ Ieder jaar komt hij weer aan wal, vanuit Spanje reist hij door heel het land om op 5 december zijn verjaardag te vieren. En daar waar iedereen een kadootje krijgt op zijn of haar verjaardag, deelt Sint juist kadootjes uit.

Pakhuizen vol cadeaus 

Ook nu heeft de Sint zijn intrek genomen op de Bevelanden en zijn onder zijn bewind een aantal pakhuizen in gebruik genomen op zichtbaar geheime locaties. Locaties die alleen Sint en zijn Pieten weten te vinden. Er is veel werk aan de winkel; alle uit Spanje meegebrachte cadeaus moeten verzameld, gelabeld en voorzien worden van een verhaal of gedicht. Maar ze hebben nog even tijd, tot 5 december. Zet in ieder geval iedere avond een schoen en wie weet vindt je ’s morgens wel iets lekkers erin of een schoen cadeau.

Foto: Hans Colijn © Streekomroep de Bevelanden

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden